Je Ampler instellen

Bedankt voor het kiezen van Ampler Bikes! Zo maak je hem klaar voor gebruik.

Je kunt de (Engelse) installatievideo hier bekijken op YouTube:

Of bekijk hier stapsgewijs onze handleiding:

1. Verwijder de beschermende verpakking
Je kunt de fiets voorlopig even in de standaard laten staan. In tegenstelling tot de foto en de video, kan het zijn dat de doos zijwaarts geopend is. Als je de ruimte hebt, adviseren we je om de originele doos van Ampler te bewaren voor eventuele dienstverlening.
2. Het monteren van de pedalen
Los van de stickers op de pedalen, is dit hoe je de juiste kant van het pedaal herkent: Kijk naar het uiteinde van het pedaal zoals je die hier ziet, de hoeken wijzen in de richting van de plek waar ze gemonteerd moeten worden.

Bijvoorbeeld: de kanten wijzen naar rechts = de rechterkant van de fiets in rijrichting.
Schroef de pedalen eerst met de hand een beetje vast. Draai de schroef hierbij in de rijrichting.
Werkt dit niet? Dan kan het zijn dat je de pedalen per ongeluk hebt omgedraaid of dat je ze er scheef in hebt gedraaid.
Wanneer je de eerste schroeven hebt ingedraaid, plaats je de inbussleutel in het gat in de pedaalarm en draai je de pedalen strak aan.
3. Het monteren van de reflectoren
Plaats de reflector in de onderkant van het voorlicht tot je een klik hoort.
Plaats de reflector ook aan de achterkant en bevestig de klem rondom het bovenste deel van de zadelpen.
Alleen voor de Curt: Om de spaakreflectoren te monteren, verwijder je eerst de ronde plastic bout en klem je de reflectoren tussen de spaken. Draai de ronde plastic bout met de klok mee tot je een klik hoort.
De Stout en de Stellar hebben banden met reflecterende zijkanten. Hiervoor heb je dus geen reflectoren nodig.
4. Het monteren van het stuur
Draai de steelklembouten los en zet het stuur recht. Draai de bouten nog niet aan.
Positioneer jezelf boven de bovenbuis en voel het gedeelte tussen het frame en de balhoofdbuis. Wanneer je de fiets naar achteren en naar voren beweegt terwijl je remt met de voorremmen, voel je het gedeelte tussen het frame en het balhoofd bewegen.
Om dit vast te zetten, draai je de bovenste bout van de stuurpendop zacht aan tot er geen beweging meer is.
Draai de bouten op de Curt niet té strak aan. Dit model heeft een carbon voorvork en balhoofdbuis. Het maximumkoppel voor de steelklembouten is 6 nm. De voorste dopkoppen mogen niet meer dan 2 nm zijn.
Draai de twee steelklembouten nu even strak aan. Controleer of het stuur nog steeds moeiteloos van links naar rechts bewogen kan worden. Als dat niet zo is, moet je de steelklembouten een beetje losdraaien en de bout van de stuurpendop opnieuw controleren.
5. Stel de hoogte van het zadel in
Om de zadelhoogte in te stellen, draai je de klembout van de zadelpen los. Zet deze ongeveer op heuphoogte vast.
Doorloop de volgende stappen:
  1. Houd jezelf veilig overeind tegen een muur of een stevig meubelstuk en ga op het zadel zitten.
  2. Breng een van de pedalen met je hiel naar het laagste punt. Houd de krukarm vast zodat deze een rechte lijn vormt met de zadelbuis. In deze positie moet je met je hiel bij het pedaal kunnen terwijl je knie op een ontspannen manier gestrekt is.
  3. Wanneer je je voorvoet op het pedaal plaatst, moet je been licht gebogen zijn.
Lees hier meer als je meer wil weten over de juiste zadelhoogte.
6. Het opladen van de e-bike
De batterij is 40% - 90% opgeladen wanneer je je Ampler fiets ontvangt.
Controleer eerst of de oplaadpoort van de fiets en de oplaadstekker schoon, droog en vrij van metalen objecten zijn.
Sluit je oplader aan op een stopcontact en steek de oplaadstekker in de oplaadpoort op de fiets.
Het LED-lampje dat dient als oplaadindicator verandert van rood in groen, wat betekent dat de accu aan het opladen is.
Als de fiets voor 100% is opgeladen, wordt het LED-licht groen en stopt het opladen automatisch.
Lees deze onderhoudstips als je zuinig wil zijn op je accu en als je meer wil weten over manieren om de levensduur van je accu te maximaliseren.

Nu gaan we je uitleggen hoe de aan/uit-knop werkt.

Bekijk het onderdeel 'gebruikershandleiding' eens om meer te ontdekken over je nieuwe fiets!