Firmware bijwerken - Hoe en waarom?

Elke Ampler heeft een motorcontroller - het zogenaamde brein van je fiets dat alle functies van je fiets verzorgt en elk ander deel van het elektronicasysteem aanstuurt. De motorcontroller zelf wordt beheerd door firmware (dat is techjargon voor software die hardware aanstuurt).

Net als de meeste andere software moet ook de firmware af en toe bijgewerkt worden, want we streven ernaar je de best mogelijke rijervaring te bieden.

Alles goed - je e-bike heeft geen firmware update nodig

De firmware wordt bijgewerkt via de Ampler-app. Als je in je app een melding krijgt dat er nieuwe firmware beschikbaar is, of je ziet een geel uitroepteken in het app menu, ga dan naar de "Vehicle" instellingen en update je firmware.

Voordat je de firmware gaat bijwerken, moet je zorgen dat het accuniveau boven de 25% is. Om de update uit te voeren, plaats je je telefoon in de buurt van de fiets. De update gebeurt via Bluetooth, in twee stappen. De twee stappen zijn bijna identiek en moeten achter elkaar worden uitgevoerd. Dit betekent dat er na het voltooien van de eerste update nog een tweede update beschikbaar is - ook die moet je voltooien. De updates zouden ongeveer een minuut moeten duren.

De firmware is up to date.