Schakel en pas de ondersteuningsmodi aan in de app

Ampler is bezig met de overgang naar een connectiviteitsplatform van eigen bodem, wat nieuwe firmware, een nieuwe mobiele app en een vernieuwd backend systeem betekent. Tijdens deze overgangsperiode zijn er Ampler fietsen die de vorige firmware en de nieuwe firmware draaien, wat betekent dat er gedurende enige tijd twee apps tegelijk beschikbaar zullen zijn. De nieuwe app is nog niet ontgrendeld voor alle Ampler rijders. Lees hier meer over waar je elke app kunt downloaden en wanneer de nieuwe app voor je beschikbaar is.

ampler fahrer nutzt sein smartphone

De hoeveelheid motorondersteuning kan in twee ondersteuningsstanden worden ingesteld, maar dankzij onze koppelsensor is ze altijd gebaseerd op de kracht op het pedaal en de frequentie waarmee je trapt. Het is niet nodig om tijdens het rijden tussen deze twee ondersteuningsstanden te wisselen.
Je kunt wisselen tussen de twee standen met de power knop of de app - zie hieronder hoe je in de app van stand kunt wisselen.

Waarschuwing

Verander niet van modus, pas geen instellingen aan in de app en druk niet op de aan/uit-toets tijdens het rijden

Ik gebruik de nieuwe Ampler app
Om op je smartphone tussen de verschillende standen te wisselen, verbind je de Ampler app met je fiets en tik je op het pictogram rechtsonder op je scherm.
Je kunt schakelen tussen "Default" (ondersteuningsniveau 70%) en "Max" (ondersteuningsniveau 100%).

Je kunt ook de motorsteun uitschakelen. Dit schakelt alleen de motorondersteuning uit, maar heeft geen effect op je verlichtingsinstellingen.

Om de standen aan te passen, raak je het besturingsicoon aan naast de stand die je wilt veranderen.
Je kunt nu je maximale ondersteuningssnelheid (Assist speed) instellen en het ondersteuningsniveau instellen. Bij een lagere ondersteuningshoeveelheid (Assist amount) zal de motor geleidelijk stoppen met assisteren bij de door jou ingestelde snelheid. De ondersteuningskracht regelt de stuwkracht van de motor, afhankelijk van de kracht die je op het pedaal uitoefent en de cadans.
Als je deze waarden verlaagt, kun je de actieradius van je batterij vergroten.
Volgens de EU-regelgeving ondersteunt de motor geen 250 W vanaf een snelheid van 25 km/u. In ons geval loopt de steun soepel af, zodat het minder opvalt als de fiets alleen nog maar op beenkracht overschakelt. Met de private road-modus, die voor 2019 beschikbaar is voor Ampler-modellen, kun je de snelheid verhogen tot 35 km/u en 350 W - uitsluitend voor priv├ęgebruik.
 Ik gebruik de vorige Ampler App

De fiets wordt geleverd met twee standaardinstellingen voor de boost-modus: Normaal & Boost.

• Als je wilt schakelen tussen de verschillende modi op je smartphone, sluit je de Ampler-app aan op je fiets en tik je op het pictogram rechtsonder in je scherm.

Als je in het dashboard van de Ampler Bikes app je ondersteuningsmodus op 0 zet, kun je fietsen met alleen de verlichting aan en zonder motorondersteuning.

Je kunt de standaard ondersteuningsmodi in de Ampler app wijzigen onder "Bike".

• max speed - de snelheid waarmee de elektrische assistentie stopt met je te helpen, het maximum is hier 25 km/u*
  • max power - verhogen of verlagen van je versnelling. Het maximum is hier altijd 250 W*
  • power multiplier - hoeveel de motor je ondersteunt in relatie tot je input. 100% betekent standaard, 150% betekent gewoon 50% meer dan standaard.

Volgens de EU-regelgeving ondersteunt de motor geen 250 W vanaf een snelheid van 25 km/u. In ons geval loopt de steun soepel af, zodat het minder opvalt als de fiets alleen nog maar op beenkracht overschakelt. Met de private road-modus, die voor 2019 beschikbaar is voor Ampler-modellen, kun je de snelheid verhogen tot 35 km/u en 350 W - uitsluitend voor priv├ęgebruik.