Schakel en pas de ondersteuningsmodi aan in de app

ampler fahrer nutzt sein smartphone

De hoeveelheid motorondersteuning kan in twee ondersteuningsstanden worden ingesteld, maar dankzij onze koppelsensor is ze altijd gebaseerd op de kracht op het pedaal en de frequentie waarmee je trapt. Het is niet nodig om tijdens het rijden tussen deze twee ondersteuningsstanden te wisselen.
Je kunt wisselen tussen de twee standen met de power knop of de app - zie hieronder hoe je in de app van stand kunt wisselen.

Waarschuwing

Verander niet van modus, pas geen instellingen aan in de app en druk niet op de aan/uit-toets tijdens het rijden

Om op je smartphone tussen de verschillende standen te wisselen, verbind je de Ampler app met je fiets en tik je op het pictogram rechtsonder op je scherm.
Je kunt schakelen tussen "Default" (ondersteuningsniveau 70%) en "Max" (ondersteuningsniveau 100%).

Je kunt ook de motorsteun uitschakelen. Dit schakelt alleen de motorondersteuning uit, maar heeft geen effect op je verlichtingsinstellingen.

Om de standen aan te passen, raak je het besturingsicoon aan naast de stand die je wilt veranderen.
Je kunt nu je maximale ondersteuningssnelheid (Assist speed) instellen en het ondersteuningsniveau instellen. Bij een lagere ondersteuningshoeveelheid (Assist amount) zal de motor geleidelijk stoppen met assisteren bij de door jou ingestelde snelheid. De ondersteuningskracht regelt de stuwkracht van de motor, afhankelijk van de kracht die je op het pedaal uitoefent en de cadans.
Als je deze waarden verlaagt, kun je de actieradius van je batterij vergroten.
Volgens de EU-regelgeving ondersteunt de motor geen 250 W vanaf een snelheid van 25 km/u. In ons geval loopt de steun soepel af, zodat het minder opvalt als de fiets alleen nog maar op beenkracht overschakelt. Met de private road-modus, die voor 2019 beschikbaar is voor Ampler-modellen, kun je de snelheid verhogen tot 35 km/u en 350 W - uitsluitend voor privégebruik.