Kalibratie van de sensoren (Krachtsensor)

Ampler e-bikes hebben sensoren die de motor regelen, de snelheid en je eigen inspanning meten. Daarom voelt de e-bike natuurlijk aan tijdens het rijden, omdat het motorvermogen zich aanpast aan je kracht tijdens het trappen.

Je moet de krachtsensor van je e-bike elke 3-6 maanden kalibreren of wanneer de e-bike over- of onderbelast is.

De kalibratie van de krachtsensor wordt uitgevoerd met de Ampler-app. Hier's hoe:

1. Stel de linker "crank arm" naar voren, parallel aan de grond

2. Sluit de app aan op je Ampler e-bike
  3. Open de "Vehicle" instelling vanuit het menu
  4. Druk op "Torque sensor calibration"
  5. Het LED-lampje wordt oranje
  6. Het LED-lampje wordt groen als de kalibratie voltooid is