Zal single speed of versnellingen de juiste optie voor me zijn?

Of je de singlespeed variant met riemaandrijving moet kiezen of de variant met ketting en tandwielen hangt af van het beoogde gebruik. Hier is de vergelijking:

Singlespeed riemaandrijving

Naast zijn ongewone uiterlijk is de riemaandrijving schoon, duurzaam, onderhoudsvrij en stil. Koolstofvezels geven de riemaandrijving een langere levensduur dan een gewone ketting.

De riemaandrijving met enkele snelheid is geschikt voor je als je in een overwegend vlak gebied woont waar de klimmetjes kort of niet erg steil zijn. Je zult af en toe uit het zadel moeten, dus we raden het aan als je van een klassiek fietsgevoel houdt voor je e-bike.

Ondanks dat deze modellen geen versnellingen hebben, meet de koppelsensor van de fiets de input die je op de pedalen zet in relatie tot de snelheid en past het motorvermogen aan op basis van die waarden.

Een versie met riemaandrijving en tandwielen is niet mogelijk.

Gear shift

De ketting-schakeling configuratie geeft je alle mogelijkheden bij het aanpakken van de volgende heuvel. De 11-speed configuratie op Curt of de 9-speed configuratie op Stout en Stellar is precies wat je nodig hebt als je in een erg heuvelachtig gebied woont waar je lange en steile beklimmingen hebt. Hier kun je terugschakelen voor de klim en comfortabel rijden – de motor doet de rest.

Met Curt is het meestal mogelijk om van de singlespeed versie over te schakelen op de derailleur met ketting en omgekeerd, we bieden de nodige Ampler-specifieke onderdelen, afhankelijk van de beschikbaarheid. Dit is niet mogelijk met alle andere modellen.

Zoals altijd geeft een proefrit je de beste indruk ter vergelijking!