Omschakelen en instellen van ondersteuningsstanden

Je kunt je Ampler ook volledig gebruiken zonder app, maar om je rijervaring volledig aan te passen, download je de Ampler Bikes app die voor Android en iOS verkrijgbaar is in je App Store of Play Store.

Zodra je de app gedownload hebt, schakel je Bluetooth in, koppel je je smartphone aan je fiets en log je in.

Je kunt de app nu gebruiken om:

• je ritten te volgen
  • je rijgeschiedenis te bekijken
  • de motorinstellingen aan te passen
  • de app te gebruiken als dashboard met accustatus en snelheidsweergave
  • de verlichting aan/uit te zetten en tussen ondersteuningsmodi te schakelen (ook mogelijk via de aan/uit knop) ondersteuningsmodi

De fiets wordt geleverd met twee standaardinstellingen:

• Normaal (1) - 25 km/u, 250 W, 100%
  • Boost (2) - 25 km/u, 250 W, 150%

Je kunt de standaard ondersteuningsmodi aanpassen binnen de Ampler app onder "Vehicle"

• max assist speed - de snelheid waarbij de elektrische ondersteuning ophoudt je te helpen, het maximum hier is 25 km/u*
  • max power - verhoog of verlaag je versnelling. Het maximum hier is 250 W*
  • power multiplier - hoeveel de motor je helpt in verhouding tot je input. 100% betekent standaard, 150% betekent gewoon 50% meer dan standaard.

*In overeenstemming met de EU-voorschriften duwt de motor je niet over een snelheid van 25 km/u bij 250 W. In ons geval neemt de ondersteuning zachtjes af, zodat ze minder merkbaar is als de fiets overschakelt op alleen beenkracht.