Voer fabriekskalibratie uit (alleen op advies van Ampler!)

Lees eerst het volgende:

Let op: deze procedure hoeft niet te worden uitgevoerd, tenzij onze klantenservice je dat adviseert.

De fabriekskalibratie kan alleen via de knop worden geactiveerd als op je fiets nog onze vorige firmware is geïnstalleerd. Controleer of je de vorige app met het zwarte pictogram of die met het groene pictogram gebruikt. Als je Ampler alleen verbinding maakt met de nieuwe app (groen pictogram), draait je model al op de nieuwe firmware en kun je de fabriekskalibratie niet uitvoeren zonder onze klantenservice.  Neem kontakt met ons op voor instructies over hoe dit wekt - of als je niet zeker bent over je firmware-versie. Lees meer over de wijzigingen in onze firmware en de verschillende apps.

Met de fabriekskalibratie worden alle sensoren van je e-bike afgesteld en wordt de functionaliteit van alle elektronische componenten met elkaar vergeleken. Begin deze kalibratie alleen als een van de elektronische componenten vervangen is of als dit door de Ampler klantenservice wordt aanbevolen. Het is niet bedoeld als een regelmatige onderhoudsprocedure en stelt ook de motorinstellingen in de app terug.

LET OP:

Bij fabriekskalibratie start de motor vanzelf en begint het achterwiel te draaien. Het is belangrijk dat je het achterwiel tijdens de hele procedure optilt om schade of letsel te voorkomen.
  1. Plaats de linker crank horizontaal met de grond en naar voren gericht.

2. Zet je e-bike uit. (LED gaat uit op de aan/uit knop).
  3. Positioneer je fiets zo dat het achterwiel vrij in de lucht hangt en gedraaid kan worden.
  4. Houd de aan/uit knop voor ongeveer 7-10 seconden ingedrukt, totdat deze groen wordt in plaats van rood. Zodra de LED grooen wordt, laat je de knop los en zorg je ervoor dat het wiel omhoog staat!
  5. De LED moet nu oranje beginnen te knipperen, de e-bike is nu de koppel- en motorsensoren aan het kalibreren. Daarna begint de motor het achterwiel aan te drijven.  Als de motor stopt, begint de LED groen te knipperen en schakelt het systeem uit.
  6. Controleer of de motorsteun normaal werkt.

Let op: Als het kalibratieproces niet succesvol is geweest (knippert ROOD), controleer dan de motorkabel nogmaals. Hij moet stevig vastzitten en de pijlen moeten naar elkaar toe wijzen.