Kalibratie van de sensoren (Krachtsensor)

Ampler e-bikes hebben sensoren die de motor regelen, de snelheid en je eigen inspanning meten. Daarom voelt de e-bike natuurlijk aan tijdens het rijden, omdat het motorvermogen zich aanpast aan je kracht tijdens het trappen.

Je moet de krachtsensor van je e-bike elke 3-6 maanden kalibreren of wanneer de e-bike over- of onderbelast is.

De kalibratie van de krachtsensor wordt uitgevoerd met de Ampler-app. Dit is hoe het werkt:

1. Stel de linker crank naar voren, parallel aan de grond.

2. Verbind je fiets met de Ampler app
  3. Open de instelling menu
  4. Druk op "Torque sensor calibration"
  5. Generatie 1 modellen: Het LED lampje brandt oranje – Het LED lampje verandert in groen als de kalibratie voltooid is.
  6. Generatie-2 modellen: Het display toont het kalibratie-icoon  en toont de standaardweergave (laadniveau, enz.) zodra de kalibratie voltooid is.